Támogatás


Egyházi hozzájárulás

Napjainkban az önkéntes egyházi hozzájárulás (közkeletű nevén "egyházi adó") az egyház általános irányelve szerint a személy éves jövedelmének 1%-a, melyet a hívő saját helyi közössége javára adományoz.
Az egyház sokrétű feladatainak (hitéleti, karitatív, hitoktatói, ifjúsági stb.) ellátásához szüksége van anyagiakra is. Különösen fontos ez napjaink romló gazdasági viszonyai között.
Tapasztalataink szerint elsősorban a "szegény asszonyok két fillérje" (vö. Mk 12, 42-44) adja az egyházi adóból származó jövedelmek nagy részét. Olyanok is vannak, akik eddig még nem is hallottak erről a kötelezettségről. Aki komolyan veszi hitét, az támogatja egyházát. Az egyházi hozzájárulás az év során bármikor, akár több részletben is befizethető a plébánia irodájában nyitva tartási időben, utalással a CIB 10700598-69182712-51100005 sz. számlára. Hírdetett időközönként a templom előterében, a kórus alatt lehetőség lesz a személyes befizetésre is.

Híveinknek a támogatást előre is hálásan köszönjük, Isten fizesse vissza nekik százszorosan!

Budapest Kispest Nagyboldogasszony Főplébánia

(Ez az önkéntes egyházi hozzájárulás nem azonos a személy éves adójának központilag felajánlható 2 * 1%-ával, melyből az egyiket a Magyar Katolikus Egyház 0011 technikai kódjára, a másikat valamelyik közérdekű alapítvány javára, évente egy alkalommal, az adóbevallásának benyújtásakor ajánlhat fel. Kispesten a következő lehetőségeket ajánljuk:
Templomunk Centenáriuma Alapítvány Adószáma: 18227750-1-43
Reménység Iskola Alapítvány Adószáma: 18901487-1-43)