MAGNIFICAT KISMAMAKLUB

A Magnficat Kismamaklub 1997. szeptember óta működik a Plébánián. Kezdetben Baba-Mama klub néven a Plébániához tartozó Kisfaludy utcai Közösségi Házban hetente találkozott néhány gyermekét váró kismama és kisgyermekes édesanya. A közösség a Boldogságos Szűz Mária tiszteletére 2002.szeptember 12-én, a Szent Szűz neve napján felvette a Magnificat Kismama klub elnevezést.

Ebben az évben is minden hónap második és negyedik csütörtökén 10 órától néhány kismamával és kisgyermekükkel összegyűlünk a közösségi teremben, hogy két órát együtt töltsünk imádkozva, beszélgetve.

Összegyűjtöttük néhány édesanya gondolatát, mit jelent nekik a Kismamaklub:

Közös imát, lelki feltöltődést, minket foglalkoztató dolgok, problémák megbeszélését jelenti. Beszélgetést, barátságot. Gyerekeknek társaság, játék, egy jó program. Nagyon jó, hogy van!”(Ági, Erzsi édesanyja)

Vallásos emberként, családanyaként meghitt és átütő erejű a közös imádság, mások életének, örömének, szenvedésének átérzése, míg egy nem vallásos ember számára rég elveszett értékeket ad ez a közösség...A mai korban is összeülnek a nők megbeszélni az aktuális divatot, a flörtöket, vagy kidühöngik magukat az életükkel kapcsolatos nehézségeket elbeszélve, de kihalóban vannak az olyan kisebb női közösségek, ahol a nők valódi érzelmeiket, tapasztalatikat,szorongásaikat és a - manapság nem oly divatos - házasságukon belüli, vagy anyai sikereiket tudják megosztani egymással, a valódi érzéseket, amiket nem a kor elvárása irányít, hanem a mindennapok hegyes-völgyes édes-bús kacagásokkal, nyűgös gyerekekkel, fáradt férjekkel, boldog pillanatokkal és kakis pelenkákkal tarkított forgataga...”(Évi, Angelika édesanyja)

Ez volt az első klub, ahova Domival a születését követően pár hónappal elkezdtünk járni. Így az édesanyák és a gyermekeik is nagyon közel kerültek a szívemhez, szívünkhöz. Mindig nagyon várom a találkozásokat. Ez az a kis csapat, ahol az anyasággal kapcsolatos érzéseink, kérdéseink megvitatásán kívül a hittel kapcsolatos kérdésekkel is foglalkozunk. Van, amikor kézműveskedünk, van, amikor összejövünk a szokásos csütörtöki találkozásainkon kívül is valamelyik társunknál. Ez az a hely, ahol megbeszélhetjük a bennünket aktuálisan foglalkoztató dolgokat, és mindig halló fülekre találunk, s valamelyikünk minden alkalommal tud használható megoldással szolgálni. Egyszóval támogató közösséggé lettünk, ahol gyermekeink is társakra találnak a többiek csemetéiben, mivel egészen kicsi koruktól fogva ismerik egymást.” (Marianna, Domi édesanyja)

Amikor elkezdtem járni, a Kismamaklubba, annak örültem a legjobban, hogy van egy hely ahová tartozhatom, ahová befogadnak, a "rontó bontó"gyerekemmel együtt. Abba lehet hagyni a beszélgetést mert épp a kicsikhez fordulunk, és minden olyan természetes.... Jól esett más hasonló élethelyzetben lévő anyukákat meghallgatni, ki mivel küzd éppen, mik a tapasztalatai mind gyereknevelés mind az élet egyéb területein, és ki hogyan igyekszik a Célt nem szem elől téveszteni, hogy a hétköznapokban is Jézust lássuk a nehézségeinken túl, aki vár minket, aki néz ránk, aki segít.... Ezt sokszor én magam elfelejteném, de ha találkozom a közösség tagjaival úgy újra és újra eszembe jut, miért is élünk, küzdünk, miért fontos hogy a hisztikben meglássam azt, hogy ez csak egy ideiglenes állapot és hogy ha elmúlik újra kisüt a nap, és minden egyes apró sikerrel közelebb kerülök Istenhez, persze mindezt az ő akaratából,nekem csupán annyi a dolgom, hogy észrevegyem és akarjam. Az is nagyon jó dolog hogy meghallgatnak engem is, kíváncsiak arra amit én mondhatok, ez felemelő érzés, 4 év gyerekfej melletti életmód mellett, mert ugyebár szeretjük a gyerekeinket , de velük nem beszélhetünk mindarról ami bennünk van. A férjünkkel együtt töltött idő is véges és hát vele sem lehet, kell mindent megbeszélni, és bizony vannak felismerések amiket egy ilyen kismama közösségben igazán jó elmondani, mert építő jelleggel hat ránk, mikor hazamegyünk a férjünkhöz.” (Eszter, Csenge és Eliza édesanyja)

Szeretettel hívjuk azokat az édesanyákat gyermekeikkel együtt a klubunkba, akik szívesen bekapcsolódnának egy baráti, jó hangulatú, keresztény közösségbe!

Sarkady-Filák Éva
A fényképalbum megtekintéséhez kattints ide

Az utolsó frissítés ideje: 2024. February 22