A Kispesti Kolping Család Egyesület

közhasznúsági jelentése 2006.

Ebbenn az évben sok tartalmas programot szerveztünk és valósítottunk meg.

Közhasznú működésre 420.000.- Ft-t kaptunk.

Ezt részben a Kolping Szövetségtől (200 e Ft), részben az NCA Alapprogram által (130 e Ft), részben a kispesti önkormányzattól (90 e Ft) kaptuk, így ebbek megfelelően több program részesei lehettek Kolping Családjaink.

Növekedett az Egyesület taglétszáma is, ezt jelzi, hogy a tagdíjbevétel 51 e Ft volt az idén.

Ebből a bevételből odafigyelő gazdálkodással, lelkes szervezéssel, ami a titkár és helyettese, Antal Péter és Szőts Katalin munkáját dícséri,sok lelki töltődésre, ismeretterjesztő előadásra, aktív nyári pihenésre, szilveszteri együttlétre is futotta, szerény egyéni hozzájárulással.

Év elején, január 22.-én kezdtük az évadot az I. félévi közgyűléssel.
Január folyamán a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége részéről urulógus és szemész szakorvost hívtunk meg, akik előadást tartottak családjainknak, s más érdeklődő is megjelent.
Február a farsang ideje – a kispesti egyházi iskolába volt megtartva – ennek szervezésébe és lebonyolításába is besegítettünk.
Márciusban, közeledve a húsvéthoz, három napos lelkigyakorlat volt Érsekvadkerten a Kolping házban.
Áprilisban színházlátogatást szervezett egyesületünk, melyen sok család részt vett. Vidám darabot néztünk meg, amely jó kikapcsolódást nyújtott.
Májusban a százhalombattai régészeti múzeumba kirándultunk.
Pünkösdkor: június 3.-án koncert volt a kispesti kaszinóba.
Június 4.-én tízéves fennállásunkat ünnepeltük jubileumi szentmise keretében, majd ünnepélyes fogadás tette széppé ezt a napot. Ebben a hónapban még részt vettünk a MKSZ rendezvényén Érsekvadkerten.

Családkonferenciát rendeztünk nyáron, aug 6-12. között Érsekvadkerten a Kolping házban. Sok érdekes előadást hallgattunk, ezáltal töltődtünk mi felnőttek, míg gyermekeink a jó levegőn voltak sportortak, játszottak. Előadások után mi is csatlakoztunk, így sokat voltunk együtt  gyermekeinkkel.

Szeptemberben tartottuk második félévi taggyűlésünket, ahol a tagdíjak beszedése mellett megbeszéltük az első félév történéseit, s második félév programjait.
Októberben Aggtelekre kirándultunk.
Adventban, december elején adventi napot szerveztünk gyermekeinknek,
meghívtuk a keresztény iskola hittanosaitis, ahol adventi koszorút készítettek, énekeltek.
December 9.-én Mikulás-nap volt gyermekeinknek, de mi felnőttek is együtt játszottunk gyermekeinkkel, szép délután volt.
Mindnyájunknak nagyon szép élmény volt, hogy az év zárásaként a családok együtt szilvesztereztek az érsekvadkerti Kolping házban, amelyet sikerült kibérelnünk dec.10-től jan. 2.-ig.

Bevételeinket, amely 1.045 e Ft volt ezekre a programokra fordítottuk.

A Kolping ház bérlésére, amelyet 2006-ban háromszor is igénybe vettünk, fordítottuk a központtól kapott támogatást. Személyi jellegü ráfordításként számoltuk el az összejövetelek étkezéseit, a szállás- és belépődíjakat.
Ez 966 e Ft-t tett ki. Költségeink többi része utazási, bérleti díj (a Vigadó bérlése), posta és bankköltség- ez 79 e Ft.

Összegzésként tartalmas és élményekben gazdag évet zártunk, ezáltal mélyült családjaink, és az egyes családok összetartozása, amit a legfőbb értéknek tartunk. Ezt szeretnénk folytatni jövőre is.